Grenzen verleggen!

Onze oudste had een uitnodiging gekregen voor een kinderfeestje. En op het kinderfeestje kregen ze skateles. Onze oudste had nog nooit op een skateboard gestaan, dus die was niet zo enthousiast over het feestje. Zijn reactie: ik wil niet, ik ga niet, skaten is stom en ik heb geen zin in het feestje!
Toen onze oudste op kamp was, hebben wij via marktplaats een skateboard gekocht. Onze jongste was er al druk mee aan het oefenen geweest en hij liet het zijn grote broer wel zien hoe het moest . Grote broer wilde wel proberen om er op te staan. Dat vond ik al heel wat. Na 5 minuten was hij wel klaar met proberen. Hij benoemde niet meer dat hij niet naar het feestje wilde.

Die middag heb ik hem weggebracht en ik had wel even tegen de ouders gezegd dat hij er nog nooit op had gestaan. Hij genoot van de andere kinderen en maakte een positieve indruk. Het eerste filmpje werd al snel gedeeld en daaruit kon ik al opmaken dat hij zich goed vermaakte. Hij had stralende ogen en was geconcentreerd bezig.

‘s Avonds werd hij thuis gebracht en hij was vol enthousiasme over het skaten, hij vertelde veel en legde zijn jongste broertje even uit hoe het eigenlijk wel hoorde . Hij had er nog geen genoeg van en hij ging meteen de straat op om weer verder te oefenen. De volgende dag wil hij naar het skatebaantje vlakbij ons huis. Super!

Heel mooi om die ontwikkeling te mogen mee maken en vooral omdat hij het zelf ook realiseerde…….Ja, eigenlijk wilde ik helemaal niet omdat ik het eng vond en nu ik ben gegaan en heb geleerd, was dit toch wel heel erg leuk! En een mooie herinnering voor de toekomst!