Hoe was jouw welkom op de wereld?

  

Wat is de bewuste en onbewuste invloed op ons leven van de conceptie, zwangerschap en geboorte. Denk hierbij ook aan hoe trauma’s van de voorouders kunnen zijn opgeslagen in het cellulair en nog (steeds) blijven doorwerken op het later leven, zonder dat men zich daar bewust van hoeft te zijn.

Ook jouw geboorteverhaal speelt door in het geboorteverhaal van jouw kind(eren). Het is heel fascinerend om daar mee bezig te zijn en de koppelingen te kunnen maken en het geboorteproces te mogen helen als het nodig is. Je hoeft je als ouder er niet schuldig over te voelen. Je mag er met compassie naar kijken. En nee, het is niet zweverig. Het is wat het is!

De bevalling (en de conceptie en de zwangerschap) heeft invloed op het leven van jouw kindje. Door het bespreekbaar te maken, helpt het jou en jouw kind verder. Natuurlijk is dat niet het enige, er kunnen zeker meer factoren meespelen. Ik kijk naar het grote geheel.

Het is heel belangrijk om naar het hele verhaal te kijken en niet alleen naar een aspect van bijvoorbeeld een spoedkeizersnede. Er spelen nog zoveel meer factoren een rol en het is van groot belang dat de andere factoren ook worden meegenomen in het verhaal.

Een paar voorbeelden zijn:

Is jouw kind met een navelstreng om het nekje geboren?

Heb jij een ruggenprik gehad tijdens de bevalling?

Is jouw kindje geboren met een (spoed)keizersnede?

Heeft de bevalling heel lang geduurd en mocht jouw kindje niet bepalen wanneer hij/zij op de wereld mocht komen?

Is jouw kindje te vroeg geboren?

Ben je tijdens de zwangerschap een kindje verloren?

Het kijken naar jouw eigen geboorteverhaal en naar dat van jouw kinderen helpt jou en het geeft jou/jullie meer helderheid en inzichten. En het zorgt er voor dat je meer bewust wordt van jouw emoties en jouw gedrag. Ben je benieuwd in hoeverre jouw geboorteverhaal of het geboorteverhaal van jouw kind invloed heeft op jouw of zijn gedrag dan mag je vrijblijvend contact met me opnemen en dan kunnen we samen verder kijken. Bij interesse ontvangen beide ouders een uitgebreide en intensieve vragenlijst en dat bespreken we dan uitgebreid in een gesprek. De investering van het ontdekken van jouw welkom op de wereld of die van jouw kind is 227 euro.