Durf jij het aan om in de spiegel te kijken?

Het spreekwoord ‘wie goed doet, goed ontmoet’ is heel kloppend. Dit is een deel van het spiegelen. Als jij je vriendelijk opstelt, lukt er meer dan de momenten dat je even minder fijn in je vel zit en je minder aardig opstelt.  Dit geldt voor allerlei verschillende relaties, zoals in een partnerrelatie, een ouder kind relatie en ook in een winkelier klant relatie. Stel je voor jij begint meteen te mopperen tegen je partner als hij/zij na een lange dag thuis komt van zijn/haar werk. Hoe zal diegene reageren? Dat zal het niet heel gezellig zijn.

Wat gebeurt er met jou als jij wordt geraakt door het gedrag of een opmerking van iemand anders. Welk stuk wordt er nog geraakt bij jou? Het ligt niet aan de ander dat het jou raakt. Ook al kan dit confronterend overkomen. Het ligt aan jou.  Bij jou is er nog iets niet geheeld, zodat het jou nog kan raken. Dit kan worden opgelost door bij jezelf na te gaan, waar jij precies door werd geraakt. Wat is de onderliggende boodschap voor jou? Wat mag er nog (bewust of onbewust) geheeld worden?

In augustus 2022 heb ik de spiegelopleiding bij Spiegel je Wijs met succes afgerond. Ik mag mezelf nu spiegelcoach noemen. Voor mijn eindopdracht heb ik een oefening gemaakt over zelfliefde. Hoe kijk je naar jezelf bij bijvoorbeeld zelfacceptatie en hoe kijkt de buitenwereld naar je. Heel mooi en confronterend en daardoor ook helend. Helend om milder naar jezelf te kijken en dat maakt jouw leven dan liefdevoller.

Ik ben dankbaar dat ik al verschillende mensen met een spiegelsessie heb mogen helpen. Een spiegelsessie kan op alle verschillende situaties worden toegepast. Een paar voorbeelden zijn de  relatie met jouw moeder en/of vader, jouw geboorteverhaal of het missen van daadkracht/actie.

Als je er meer van wil weten, dan mag je altijd vrijblijvend contact opnemen.