Ik ben Gertina Bakker, getrouwd en trotse mama van 2 zonen. Ik ben na 35 jaar woonachtig te zijn in de kop van Noord Holland ‘geëmigreerd’ naar Brabant voor de liefde. Het was in het beginnen wennen, maar nu blijf ik zeker in Brabant wonen. Het enige wat ik mis, is het water, de zee en het strand op een korte afstand.

Na 15 jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt, heb ik in de avonduren de opleiding Pedagiek gehaald. Ondertussen 2 mooie kinderen gekregen. Na mijn Pedagogiek opleiding heb ik een opleiding voor kindercoach en Gelukkig HB begeleider gevolgd. In de tussentijd was ik werkzaam bij Koninklijke Kentalis, een instelling die 24 uurs behandeling biedt voor kinderen en jongeren. Hier werkte ik in de begeleiding van kinderen met autisme, hechtingsproblematiek en ADHD. Ik heb hier heel veel geleerd en ook veel ervaring opgedaan in het positief en empathisch beïnvloeden van groepsdynamiek.

Ik pas goed in een kleine groep. Een grote groep is voor mij te massaal en te veel als een hooggevoelige en hoogbegaafde vrouw. Het is voor mij heel belangrijk dat ik heel bewust met mijn energie mag omgaan en goed mijn grenzen mag aangeven. Dit heb ik ook geleerd met heel veel vallen en weer opstaan.

De behoefte om je fijn en veilig in een groep te voelen is voor veel kinderen en volwassenen die bij mij in de praktijk komen herkenbaar. In veel gevallen wordt er naar het groepsbelang gekeken en minder naar het eigen belang. Dat is jammer. Er is namelijk 1 persoon het allerbelangrijkste in jouw leven en dat ben JIJ!

Ik wil jou heel graag leren hoe jij kan voelen dat jij de belangrijkste bent. Natuurlijk blijf je dan ook op een respectvolle manier met de ander omgaan. Wat ik bedoel is dat jij voor jezelf mag voelen en aangeven wat het beste bij jou past en hoe je dat vorm kan geven in jouw eigen leven. Je mag jezelf meer laten zien en liever zijn voor jezelf. Ga met de interne belemmerende gedachtes aan de slag en laat je maar zien aan de wereld op een manier wat bij jou past.

Ik weet heel goed waar ik het over heb. De afgelopen jaren heb ik hierin grote stappen gezet, omdat ik nu weet en heb gevoeld dat mijn gedachten niet klopten. Wel zal het een aandachtspunt blijven en dat is prima. Ik gun jou ook een leven waarin jij vol mag gaan.

Ik heb meer dan genoeg te bieden om jou als kind of volwassene daarin te begeleiden en jouw leven te laten verlopen zoals jij dat wilt. Leef je leven zonder belemmerende overtuigingen en angst en laat je zien. Je bent meer dan de moeite waard!