Afgelopen week heb ik het boek : Draakje met de verborgen schat  door Mirjam Kaijer voorgelezen aan de kinderen van de HB Groep.
Het gaat over een draakje dat geen vuur meer kan spuwen. Hij durft het niet tegen de andere draken te vertellen en gaat daarom op zoek naar een schat. Het is een schat vol munten, goud en sieraden. Als hij terug komt met de grote schat vinden de andere draken hem een held. Alleen kan hij nog steeds geen vuur spuwen. Op een gegeven moment komt hij een oude man tegen die hem goede raad geeft. Hiermee leert de draak om weer vuur te spuwen.
Het is een heel leuk boekje met veel tekst. Ik was ongeveer 20 minuten aan het voorlezen. De kinderen bleven met hun aandacht bij het boek, wat ik heel bijzonder vond.
Op een gegeven moment voelde ik dat ik niet alleen het verhaal voor de kinderen aan het voorlezen was, maar ook zeker voor mezelf.
De oude man zei tegen het draakje: als jij geloof dat je de moeite waard bent, dan zullen anderen dat ook gaan geloven. En dit is nu net het proces waar ik al lang mee bezig was. Het niet gezien en gehoord worden toen ik nog een jong meisje was, heeft een groot effect op mij in mijn volwassen leven gehad. Ik weet nu heel goed dat ik de moeite waard ben en ik voel het nu ook.
Heel veel mensen in mijn omgeving hebben tegen mij gezegd dat ik de moeite waarde ben, maar het gaat om mijn gevoel, hoe ik er mee omging en hoe ik het heb ervaren.
Ook de naamswijziging van SaMen Best naar Gertina is daar een voorbeeld van. Ik sta nu voor mijn bedrijf, ik ben mijn bedrijf en zo mag het nu ook naar buiten! Ik sta voor mezelf en voor mijn eigen naam. En dat voelt super goed!