Training voor moeders van hoogbegaafde kinderen!

 

 

Waarom hebben we de behoefte om met mensen om te gaan die op ons niveau zitten. En dat hoeft dan nog niet eens cognitief. Terwijl dat ook heel fijn is. Waar denk jij aan bij geestelijk verwantschap tussen mensen ? Ik vind het een hele mooie bewoording voor iets waar we allemaal behoefte aan hebben. Op een diepere manier verbonden zijn met iemand. Heel vaak kan je het in je hoofd niet uitleggen, maar je voelt wel dat het er is. En dat het er mag zijn. Mag je van jezelf voelen en ervaren hoe het is om onder “gelijken” te zijn. Er zijn meer moeders van hoogbegaafde kinderen die tegen hetzelfde aanlopen. Je bent hierin zeker niet alleen! Je hoeft niet meer te denken of het gevoel te hebben dat jij je alleen of eenzaam voelt.

Als moeder van een hoogbegaafd kind is het niet altijd makkelijk om je staande te houden.  Er zijn veel ballen om in de lucht te houden en dat kan ten koste van jezelf gaan. Hoe kun je daarin een balans vinden?  En op zo’n manier dat de opvoeding van jouw hoogbegaafde kinderen ook soepeler verloopt.
Helaas begrijpt nog niet iedereen wat jouw kind of jouw kinderen nodig hebben. En dat is moeilijk en soms heel erg moeilijk! En naast dat het moeilijk is, doet het ook pijn! Pijn van frustratie, onmacht en onbegrip. Iedere keer mag je in verschillende situaties uitleggen wat jouw kind nodig heeft. Hier gaat veel energie in zitten en daar ben je nu wel klaar mee!

Waar is er plek voor jou in het hele verhaal? Waar kan jij met jouw verhalen naar toe zonder dat je het hoeft uit te leggen. Waar is de erkenning en herkenning voor jou? Je mag jezelf laten zien zoals jij dat wilt! Je mag nu voor jezelf kiezen!

Maar, hoe dan?

Ik bied jou een training aan waaraan bovenstaande onderwerpen aandacht wordt besteed, namelijk:

 • Tijd voor jezelf
 • Hoe om te gaan met de reacties van de buitenwereld
 • Uitdagingen aangaan
 • Erkenning en herkenning vinden bij andere moeders
 • Mindset
 • Faalangst
 • Perfectionisme
 • Rust in jouw hoofd

Het resultaat:

Tijdens en na de training voel en merk je dat je niet de enige bent. Erkenning en herkenning doet zoveel met een mens en dat mag jij gaan ervaren. Dat geeft steun en vertrouwen. Tijdens de training heb je tips gekregen hoe je beter met de buitenwereld kan omgaan. En boven al ben je er nog meer van bewust dat tijd voor jezelf heel belangrijk is en ook wat het met jou doet!  We gaan (her)ontdekken waar jij blij van wordt en dat dan ook inplannen in jouw drukke agenda.

Wat doet het contact met gelijkgestemden met ons?

In de afgelopen training van de hoogbegaafde vrouwen heb ik mogen ervaren dat het veel met ons doet.

 • We voelen ons sterker, omdat we ons begrepen voelen.
 • We voelen ons veilig, omdat we ons verhaal kunnen doen.
 • We voelen ons gehoord, omdat de ander echt naar mij luistert.
 • We groeien mentaal en op die manier kunnen we beter met
  lastige situaties omgaan.
 • We voelen ons gesteund, omdat we voelen dat we niet de enige zijn die het zo ervaren.
 • We gaan vrijwillig uit onze comfortzone en stiekem voelt dat heel goed!

Wat voel je als je dit leest? Zie jij het al voor je een groep moeders van hoogbegaafde kinderen die precies weten waar jij het over hebt? Word jij hier blij van? Past dit bij jou?

Dan zie ik jou graag 5 keer op de zaterdagmiddag in mijn praktijk in Best. De data zijn zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november, 23 november en 21 december van 14:00 tot 16:00 in mijn praktijk in Best. De investering in jezelf is 347 euro. Voor meer informatie of aanmelden mag je mailen naar welkom@gertina.nl