Na mijn opleiding als pedagoog heb ik de opleiding kindercoach en Gelukkig HB begeleider gevolgd. Verder heb ik 7 jaar ervaring in het groepswerk bij Koninklijke Kentalis, een instelling die 24 uurs behandeling biedt voor kinderen en jongeren. Hier werkte ik in de begeleiding van kinderen met autisme, hechtingsproblematiek en ADHD. Ik heb hier veel ervaring opgedaan in het positief en empathisch beïnvloeden van groepsdynamiek. Ook voor hoogbegaafde kinderen zijn groepen vaak een uitdaging, en juist dan is mijn ervaring heel nuttig. Ik vind het hierin voornamelijk belangrijk het zelfvertrouwen van het kind te versterken en het kind op een empathische manier naar zichzelf te laten kijken.

Naast de groepen begeleid ik (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen ook individueel. Ik wil dat de kinderen zelf voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn, in plaats van het alleen maar weten. Hoogbegaafde kinderen en hun ouders komen vaak voor grote uitdagingen te staan. Ik vind het belangrijk in mijn werk om samen met ouders en kinderen te werken naar een manier waarmee hoogbegaafdheid geen belemmering meer is voor een vol en gelukkig leven. Ik werk vanuit mijn praktijk in Best, vlakbij Eindhoven. Ook geef ik ambulante begeleiding bij de mensen thuis.

Naast mijn werk met kinderen, vind ik het erg inspirerend om met hoogbegaafde moeders te mogen werken. Waar lopen ze tegenaan? Mogen en durven ze van zichzelf zeggen dat ze ook hoogbegaafd zijn?  Als hoogbegaafde moeder van 2 hoogbegaafde kinderen en vrouw van een hoogbegaafde man ben ik naast professional ook ervaringsdeskundige. In mijn training voor hoogbegaafde moeders combineer ik deze ervaring en help ik hoogbegaafde moeders verder met hun eigen unieke pad. Ik vind het een dankbare taak om aan dit proces een bijdrage te mogen leveren.

 

Hier kun je me vinden

Gertina, begaan met hoogbegaafdheid
Jacob Roggeveenstraat 27
5684EC  Best

06 38331875
welkom@gertina.nl

KvK nummer: 65225902
Registratienummer SKJ: 100018481
AGB-Code Gertina Bakker: 94104732
AGB-Code Gertina, begaan met hoogbegaafdheid!: 94064226
Aangesloten bij BPSW

Schrijf je in en ontvang een e-mail als er iets nieuws of een blog online komt!
Als bedankje zul je dan een checklist met signalen van hoogbegaafdheid ontvangen.Ook ben ik betrokken bij