Gertina, begaan met hoogbegaafdheid

2 jaar geleden was ik heel blij met mijn uil en de kinderen onder de vleugels.

Maar nu past het niet meer. SaMen Best verdient een nieuw logo en ook een nieuwe website, maar wat wil ik dan precies? Ik wilde heel graag de uil behouden.

Ik heb iemand gevraagd of ze mij wilde helpen en na een aantal gesprekken kwamen we tot dit nieuwe logo. Ja de uil is gebleven, maar hij is niet meer alleen!. Net zoals SaMen Best het ook niet alleen kan, is deze uil ook niet alleen. Het zijn nu zelfs  3 uilen! Ieder uil staat voor een mooie invalshoek: het kind, de ouders en de professional.

De eerste uil staat voor het hoogbegaafde kind wat gezien en gehoord wil worden. Heel vaak hoor ik verhalen van ouders en kinderen dat de omgeving het kind niet serieus neemt. Bijvoorbeeld door opmerkingen als “Jij bent toch hoogbegaafd? Dus jij redt je wel”. Dat is echter meestal niet het geval! Het kind voelt en ervaart dat het anders is, omdat hij/zij op een andere manier denkt. Dit hoef je niet te benadrukken. Ook een hoogbegaafd kind heeft instructie nodig. Niet zo lang en uitgebreid en ook niet op 3 manieren uitgelegd, maar wel een korte en duidelijke instructie.

De tweede uil staat voor de ouders. Die zitten soms met de handen in het haar. Waar komt de frustratie, boosheid, verdriet, onverschilligheid van mijn kind vandaan? En ook heel belangrijk: hoe kan ik mijn kind helpen? Wat heeft hij/zij nodig? Welke school en welk soort onderwijs past het beste bij mijn kind? Allemaal vragen waar een ouder mee bezig kan zijn. En dit is lang niet altijd makkelijk. Een ouder heeft namelijk ook te maken met de omgeving. Bijvoorbeeld door opmerkingen als “Waarom doe je zo moeilijk; jouw kind is heel slim, dat is toch alleen maar hartstikke mooi?”. Natuurlijk heeft hoogbegaafdheid hele mooie kanten, maar er zijn ook lastige situaties. Op die momenten is het fijn als je een professional kunt benaderen die objectief mee kan kijken.

De derde uil staat voor de professional en aangezien het mijn logo is, staat het voor mij! Ik ben Gertina Bakker en ik begeleid hoogbegaafde kinderen en hun ouders op sociaal en emotioneel gebied. Uit eigen ervaring kan ik zeggen hoe het is om niet gezien en gehoord te worden.  En ik wil jou helpen zodat je weer gezien en gehoord wordt als ouder en als kind. Dit is namelijk van cruciaal belang om je fijn te voelen. Gecombineerd met kennis van hoogbegaafdheid kan ik jou als hoogbegaafd kind, ouder van een hoogbegaafd kind, een hoogbegaafde ouder helpen om je weer gezien en gehoord te voelen. Zodat je jezelf weer lief vindt en positief in het leven gaat staan.

De 3 uilen zitten in een boom. Voor mij staat een boom als kracht, groei, vrijheid en ruimte. De takken geven jou de gelegenheid om jouw pad te volgen en om de lucht in te gaan. De toekomst staat voor je klaar en zit op jou te wachten. De stam is jouw drijfveer, jouw innerlijke motivatie om jouw capaciteiten naar buiten te brengen. De wereld mag weten dat jij er aan komt en wordt ook blij als jij er bent. De wortels van de boom zijn ook jouw wortels. Waar kom je vandaan en wat voor pad heb je al gelopen. Jouw wortels zorgen er voor dat jij bent wie je bent en dat is heel mooi!

De combinatie van de boom en de uiltjes en de bijbehorende symboliek bracht mij tot dit logo. Ik ben er heel blij mee, want ook ik ben de afgelopen jaren gegroeid. Daardoor kan ik jou ook beter begeleiden en ondersteunen waar dat nodig is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *